Leon van Raaij

Videofilmen

Leer aan de hand van veel tips, voorbeeldvideo's en oefeningen tijdens de les handige en simpele filmvaardigheden en alles omtrent de videocamera.

Omschrijving

Videofilmen is een makkelijke en goedkope manier om alledaagse, maar ook bijzondere momenten vast te leggen. Er wordt echter snel te veel opgenomen, waardoor het bekijken van het ruwe materiaal vaak veel te lang duurt, langdradig is en mislukte en overbodige fragmenten storend zijn.

Tijdens de cursus wordt daarom handige en simpele filmvaardigheden aangereikt en met toepasselijke voorbeeldvideo's uitgelegd hoe de film ook zonder montage kijkenswaardig te maken is.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan filmvaardigheden die handig zijn voor het geval de film gemonteerd gaat worden.

De lessen zijn verdeeld in een gedeelte met uitleg en voorbeelden, en een gedeelte met oefeningen die in groepjes uitgevoerd worden. Doordat iedereen zijn/haar eigen camera kan meenemen, kan er geoefend worden met eigen spullen en kunnen instellingen, functies en gebruik van de eigen camera geoefend en behandeld worden.

Tijdens de les is er tijd om persoonlijke camera- en filmproblemen of zelf opgenomen films te bekijken en te bespreken.

Tijdsduur

5 lessen van elk 1,5 uur van 19:30-21:00 uur.

Data

Dinsdag 10, 17 en 24 april & 1 en 15 mei 2012.

Doelgroep

Videofilmers met geen of weinig ervaring

Behandeld wordt

Tips & trucs filmen; filmvaardigheden; specifieke cameratechnieken; standaard knoppen en functies van de camera; in de camera monteren; filmen voor montage; accessoires; aansluiten op externe apparatuur; aankoop-, bewaar- en gebruikstips

Benodigdheden cursist:

  • videocamera (incl. volle accu & tape of memorycard)
  • pen en papier